preloader

Пон-пет (7:30 - 19:30)

Викенд - итни случаи

Бледски Договор 2

(Поликлиника Букурешт)

Edit

За нас

Д-р Марија Михајлова е специјалист по семејна медицина, која повеќе од 20 години работи во примарното здравство. Како матичен лекар, ординацијата на д-р Михајлова овозможува здравствени услуги од примарна заштита и го следи здравјето на секој матичен пациент. 

Контакт информации

Blog Page

 Реакција од Лекарската комора за навредите кон докторите: Доколку продолжат, следуваат пријави до институциите

Реакција од Лекарската комора за навредите кон докторите: Доколку продолжат, следуваат пријави до институциите

Докторите од сите нивоа на здравствениот систем во изминатите година и половина активно, одговорно и пожртвувано се борат за зачувување на животите на илјадници пациенти кои директно се засегнати од пандемијата. Во таа борба лекарите го доведуваат во опасност својот…

 Симптоми: Труење со јаглерод моноксид

Симптоми: Труење со јаглерод моноксид

Вдишување чад поврзано со пожар е одговорно за повеќето случаи на труење со јаглерод моноксид. Јаглерод моноксид (ЦO) е без мирис, без вкус, безбоен, неиритирачки гас формиран со согорување на јаглеводород. Клиничка слика кај умерено или благо интоксицирани со ЦО,  главоболка (најчест…

 Препораки за заштита од високите температури

Препораки за заштита од високите температури

Согласно добиените информации од метео-алармот на Управата за хидрометеоролошки работи целата територија на Република Македонија во следните пет дена ќе биде зафатена од високи температури (од 29.07-01.08.2021 година – четврток до недела) во портокалова фаза и за нив важат објавените…

 Што треба да знаете за вакцината против КОВИД-19

Што треба да знаете за вакцината против КОВИД-19

Вакцините против КОВИД-19, во комбинација со ефективно тестирање и со придржување кон постојните мерки, се од пресудна важност за да се стави пандемијата под контрола. Со неколку потенцијални вакцини одобрени од Светската здравствена организација, земјите, вклучително и  Македонија, започнаа со…

 Што се Д-димери и зошто се испитуваат?

Што се Д-димери и зошто се испитуваат?

За време на пандемијата предизвикана од коронавирусот, за жал, ретки се тие кои не се сретнале со поимот Д-димери. Многумина досега имаат направено и испитувања за оваа вредност во крвта. Ние, ќе се обидеме најкратко да ви објасниме околу покачените…

 Британскиот сој го зголемува бројот на заболени од Ковид-19

Британскиот сој го зголемува бројот на заболени од Ковид-19

Расте бројот на новозаразени и на активни случаи со Ковид-19, се повеќе со британскиот сој кој побрзо се пренесува и се шири. Во земјава се уште не е детектирано присуство на јужноафриканскиот сој на вирусот. Кај едно од двете лица…

 Активирана страницата за вакцинирање против Ковид-19

Активирана страницата за вакцинирање против Ковид-19

Веб страницата преку која граѓаните ќе можат да се пријават за вакцинација против Ковид-19 е ставена во функција. Пријавувањето ќе се врши преку www.vakcinacija.mk. Засега, во системот „Мој термин“ не е овозможено пријавување за вакцини да се врши преку матичните…

 Направете серолошки тест преку матичниот доктор за да проверите антитела на Ковид-19

Направете серолошки тест преку матичниот доктор за да проверите антитела на Ковид-19

Пред започне вакцинацијата против Ковид-19 и натаму е отворена можност да ви закажеме термин за серолошки тест преку кој ќе можеме да провериме дали сте биле инфицирани од вирусот. Преку ваквиот текст, ќе можеме да дознаеме дали имате развиено имунитет…

Сите права се задржани, 2021

д-р Марија Михајлова - Семед