Марија Михајлова

Семејна медицина

Реакција од Лекарската комора за навредите кон докторите: Доколку продолжат, следуваат пријави до институциите

Реакција од Лекарската комора за навредите кон докторите: Доколку продолжат, следуваат пријави до институциите

Докторите од сите нивоа на здравствениот систем во изминатите година и половина активно, одговорно и пожртвувано се борат за зачувување на животите на илјадници пациенти кои директно се засегнати од пандемијата. Во таа борба лекарите го доведуваат во опасност својот живот, животот на блиските, а дел од нив и платија со сопствениот живот. Во часовите […]

Активирана страницата за вакцинирање против Ковид-19

Активирана страницата за вакцинирање против Ковид-19

Веб страницата преку која граѓаните ќе можат да се пријават за вакцинација против Ковид-19 е ставена во функција. Пријавувањето ќе се врши преку www.vakcinacija.mk. Засега, во системот „Мој термин“ не е овозможено пријавување за вакцини да се врши преку матичните доктори. Најавено е дека таа опција ќе биде достапна. За дополнителни информации, пациентите ќе бидат […]

Направете серолошки тест преку матичниот доктор за да проверите антитела на Ковид-19

Направете серолошки тест преку матичниот доктор за да проверите антитела на Ковид-19

Пред започне вакцинацијата против Ковид-19 и натаму е отворена можност да ви закажеме термин за серолошки тест преку кој ќе можеме да провериме дали сте биле инфицирани од вирусот. Преку ваквиот текст, ќе можеме да дознаеме дали имате развиено имунитет на Ковид-19. За закажување на тестирање, обратете се до нас преку оваа веб-страница или на […]