Лични информации
Име и презиме Маја Анастасова
Титула Медицинска сестра
Искуство 14+ години
Едукација
Образование Медицинско училиште „Никола Штејн“
Град Тетово

Биографија

Маја Атанасова е дел од тимот на д-р Марија Михајлова од самото основање на ординацијата. Досега, има искуство како медицинска сестра од над 14 години. Работела во повеќе приватни здравствени установи, одноносно општи амбуланти, амбуланти по семејна медицина, ординации по гинекологија и акушерство. Своето работно искуство го започнала на Универзитетската клиника за инфективни болести и фебрилни состојби.

Пациентите ја препознаваат Маја по нејзината ведрина, комуникативност, секогаш спремна за работа. Досега, таа има услужено илјадници лица, на кои им има пружено здравствена заштита и грижа. За нас, според критиките на пациентите, таа е најдобрата медицинска сестра.

Пациентите за нас

Високата стручност и професионалност, достапноста, посветеноста и грижата за своите пациенти е мојот впечаток досега за д-р Марија. Со целосна доверба, благодарен сум што е мој матичен лекар, како и на моето семејство.

Горан Наумовски

Конечно најдов лекар на кого му верувам. Д-р Марија зрачи со знаење, сигурност и смиреност и е секогаш тука за мене! Со неа знам дека сум во сигурни раце!

Арианда Главинац

Д-р Марија Михајлова, 24/7 е достапна за своите пациенти, како за совет така и за следење на здравствената состојба. Секогаш во чекор со најновите медицински студии, одличен дијагностичар.

Дејан Прошев

Др Марија секогаш го дава најважното за еден пациент: сигурност, доверба, стручност, разбирање и пријателска комуникација

Горан Главинац

Ја избрав доктор Марија по препорака на добар пријател. Дефинитивно не погрешив во изборот бидејќи станува збор за посветен тим со кој можам да комуницирам 24/7. Елоквентноста и блискиот однос сметам дека се најважните критериуми според кои треба да го одберете својот матичен лекар. Благодарам што се грижите за моето здравје.

Даниел Данн