preloader

Пон-пет (7:30 - 19:30)

Викенд - итни случаи

Бледски Договор 2

(Поликлиника Букурешт)

Edit

За нас

Д-р Марија Михајлова е специјалист по семејна медицина, која повеќе од 20 години работи во примарното здравство. Како матичен лекар, ординацијата на д-р Михајлова овозможува здравствени услуги од примарна заштита и го следи здравјето на секој матичен пациент. 

Контакт информации

 Мигрена – лечење и симптоми

Мигрена – лечење и симптоми

Мигрената не е обична главоболка. Таа предизвикува многу силна болка најчесто во пределот на слепоочниците, челото и очите која може да трае од неколку часa до неколку денa. Освен тоа, мигрената може да предизвика чувствителност кон светлина и звук, вртоглавица, гадење,…

 Улогата на антителата кај Ковид-19, зошто се појавуваат нарушувања во коагулацијата на крвта и скок на Д-димери

Улогата на антителата кај Ковид-19, зошто се појавуваат нарушувања во коагулацијата на крвта и скок на Д-димери

Kоагулопатија Ковид-19 (нарушување на коагулацијата на крвта) е едно од најчестите нарушувања на оваа болест. Една неодамнешна студија објавена во Science Translational Medicine сугерира дека циркулирачките антифосфолипидни автоантитела можат да бидат делумно одговорни за протромбичните ефекти на Ковид-19. Што се…

 Намирници што придонесуваат за повеќе витамин Д во човековото тело

Намирници што придонесуваат за повеќе витамин Д во човековото тело

Бројни научни истражувања потврдуваат оти Сонцето е главниот предуслов за лачење витамин Д во организмот, а скоро половина од светското население има недоволно, премалку количество од овој витамин во телото. За да се задоволат дневните потреби на витамин Д, се…

Сите права се задржани, 2021

д-р Марија Михајлова - Семед